AgTalk Home
AgTalk Home
Search Forums | Classifieds (9) | Skins | Language
You are logged in as a guest. ( logon | register )

FM750 isn’t giving the planter monitor a speed reading
View previous thread :: View next thread
   Forums List -> Precision TalkMessage format
 
tedbear
Posted 5/14/2019 06:19 (#7496319 - in reply to #7496121)
Subject: RE: FM750 isn’t giving the planter monitor a speed reading


Southern Minnesota Between Freeborn & Wells
hinfarm - 5/13/2019 23:01

I had a new screen put in my FM750 last year at agexpress. Now it doesn’t want to give a speed output for the planter monitor. I did turn the A port radar output on and it didn’t work.

I’m sure it’s just a setting not on. Where is it?


If work was done on the 750, the settings may have gotten set back to the defaults which would be radar output off. Sounds as if you went in and turned it back on. As I recall besides turning it ON, you need to specify an output rate. There are many combinations that can work. I usually just chose 57 HZ as this seemed to be similar to a real radar gun. Once I got some indicated speed on the 750, I could then fine tune the cal number in the planter monitor or change the Hz in the 750 to get it to agree with the 750's speed.

When I did this I used a homemade cable. I think it had to go into Port A.

Edited by tedbear 5/14/2019 06:21
Top of the page Bottom of the page


Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)